vključen zvočnik
0

Biseri Slovenije

Fotografirajte lepote naše domovine in posnetke delite drugim.
lepote Slovenije
Spletna stran Biseri Slovenije je namenjena vsem, ki iščejo lepe fotografije naše domovine. Z njo smo omogočili, da se fotografije, ki so zanimive tako za prebivalce Slovenije kot za tujce, nahajajo na enem mestu.
Vse fotografije so na razpolago v objavljeni kvaliteti in si jih lahko brez zadržkov naložite s spletne strani. Če pa bi kdo želel določeno fotografijo z večjim številom točk, se mora obrniti na posameznega avtorja.
Povej še oblaček ti bel,
obhodil že ves si svet,
je lepša dežela še kje,
kot naša kjer sem doma.
Je vetrič veselo zavel,
preletel je prek sveta,
in takih lepot ni našel nikjer,
kot tule, kjer sem doma.
vir: Avsenikova pesem Slovenija, odkod lepote tvoje
avtor besedila: Marjan Stare

Zadnje objave

Koseški bajer
Ljubljana
Radovljica
Zbilje
Ljubljana
Cerklje na Gorenjskem
Grad Bogenšperk - občina Šmartno pri Litiji
Grad Snežnik - Kozarišče - Stari trg pri Ložu
Izola
Hraše - cerkev sv. Jakoba
Banjšice
Križna Gora nad Škofjo Loko
Kranjska Gora
Banjšice
Banjšice

Največkrat všečkane objave

Vpisovanje objav s fotografijami

Fotografije lahko objavljate samo na podstrani Objave. Ker smo želeli, da bi bila spletna stran Lepote Slovenije čimbolj prijazna do obiskovalcev, smo vpisovanje izdelali na podoben način, kot je uveljavljen na družabnih omrežjih.
Vsak, ki želi to početi, se mora najprej registrirati, pred vsako objavo pa prijaviti (logirati). Če se s strani ne odjavite, boste ostali prijavljeni točno do polnoči tekočega dneva.
Zaradi lažjega in bolj preglednega dela priporočamo, da fotografije objavljate z namiznim računalnikom.
Objavljate lahko tudi fotografije z mobilnega telefona. Ker pa na mobilnih napravah nimate možnosti deljenja na Lepote Slovenije, si lahko pomagate na drug način. Odprite podstran Objava in pričnite postopek vpisovanja. Po kliku na sličico fotografij se prikažejo tri ikone (Android). Kliknite na Datoteke, da dobite prikaz zadnjih fotografij v vašem mobilniku. Od te točke naprej pa nadaljevanje ne bo težko.

Nasveti glede fotografij

Koliko fotografij lahko objavljate naenkrat
Objavljate jih lahko posamično (eno po eno) ali več skupaj. Če se odločite za drugo možnost, lahko naenkrat vpišete največ 20 fotografij. Kadar bi radi v isti objavi vpisali več kot 20 fotografij, jih najprej vpišite v obrazec prvih 20, nato kliknite na ikono za nove fotografije in vpišite naslednji paket.
Velikost fotografij (kB), ki jih objavljate
Fotografije lahko objavljate v originalni verziji, saj je dovoljena poljubna velikost oziroma njihova poraba spomina (kB). Spletna stran jih pred zapisom na strežnik sama pomanjša pod 150 kB.
Razmerje prikazanih fotografij (širina:višina)
Priporočamo, da na spletni strani Lepote Slovenije objavljate fotografije v razmerju 4:3, da jih spletna stran pri prikazu na ekranih namiznega računalnika ne bo rezala po višini ali širini. V tem primeru bo v seznamu prikazan le sredinski del posnetkov. Če pa kliknete na posamezno fotografijo, bo tudi na velikih ekranih viden celoten posnetek.
Na ekranih mobilnih telefonov se fotografije prikažejo v celoti. To pomeni, da nobena fotografija ne bo rezana ne po širini kot tudi ne po višini.
Orientacija fotografij
Če je le mogoče, naj bodo fotografije ležeče orientacije (večja širina od višine). Če pa to zaradi določenega prizora ne bo mogoče (npr. visok slap), bodo pokončne fotografije na velikih ekranih sredinsko rezane po višini. V pokončni orientaciji jih na velikih ekranih lahko vidite na prikazu izbrane fotografije.
Na mobilnih telefonih so slike vedno celotne.
Obdelava fotografij z urejevalniki
Tistim, ki znajo sami urejati fotografije (npr. s Photoshopom), priporočamo, da jih pred objavo ustrezno priredite. Pri tem mislimo na navpično oziroma vodoravno naravnanost posnetkov. To je zlasti pomembno, kadar so na fotografiji stavbe, ali pa gladina jezera oziroma morja, ki naj bo res vodoravna.
Moteči so tudi robovi stavb ali notranjih prostorov, če na levi in desni strani niso povsem vzporedni s stranskima robovoma fotografije.

Koristne informacije

Menjajoče fotografije
Fotografije, ki najlepše predstavljajo lepote Slovenije, se menjavajo na podstrani Domov. Teh ne morete objavljati sami, lahko pa to naredimo v studiu G-Soft. Izbrali jih bomo iz množice najlepših posnetkov, ki jih bodo prispevali obiskovalci spletne strani. Pri tem bo imela prednost zanimivost posnetka, ne pa ime avtorja.
Izdelali bomo več skupin menjajočih fotografij, ki se bodo prikazovale na določene dni. Na ta način bomo spletno stran naredili bolj zanimivo.
Iskalnik objav
Pri iskanju želenih fotografij, ki so objavljene na spletni strani Lepote Slovenije, uporabljajte Iskalnik. Če vas zanimajo fotografije, ki se nanašajo npr. na Logarsko dolino, vpišite v okence 'Išči po:' besedi 'logarska dolina' ali samo 'dolina'.
Izpišete si lahko tudi vse objave določenega avtorja (fotografa) ali pokrajine. Poskrbeli smo tudi za časovni prikaz objav (današnje, včerajšnje, zadnjega tedna, zadnjih dveh tednov).
Seznanite se z Iskalnikom fotografij oziroma posnetkov, ki se nahaja na podstrani Objave.
Glasba na spletni strani
Na startni podstrani je tudi glasba, ki v svojem besedilu opeva lepote Slovenije. Če vam pride na misel še kakšna pesem, jo bomo spletni strani z veseljem dodali.
Pesmi oziroma verzi
Startno stran smo obogatili z verzi, ki se nanašajo na lepote Slovenije. Vključevali se bodo povsem naključno, tako da se obiskovalci ne bodo zasičili z enimi in istimi rimami.
Ker imamo zaenkrat na razpolago premalo pesmi, prosimo obiskovalce za njihove predloge oziroma prispevke. Pesmice lahko napišete sami, dobrodošle pa bodo tudi od drugih avtorjev. Pošljite jih na e-naslov studia G-Soft ... info@g-soft.si.
Všečkanje
Objave, ki so vam všeč, lahko všečkate. To lahko naredite edino tako, da se prijavite. Isto objavo lahko z istim prijavljenim e-naslovom všečkate samo enkrat.
Prvih deset posnetkov, ki bodo imeli največ všečkov, bo pod naslovom Največkrat všečkane objave prikazano na startni podstrani Domov.

Soustvarjajte še boljšo spletno stran

Potrudili smo se, da bi naredili kar najboljšo spletno stran, ki naj bi zadovoljila širok krog ljubiteljev fotografij pod skupnim naslovom Lepote Slovenije. Zavedamo pa se, da vsega, kar si želite, nismo uspeli realizirati. Zato vas prosimo, da nam vaše predloge za izboljšavo oziroma nove funkcije pošljete na e-naslov ... info@g-soft.si.

Opozorilo!

Objavljajte lahko samo fotografije, ki prikazujejo lepote Slovenije. V poštev pridejo le tiste, ki jih posnamete sami, saj bodo objavljene z vašim imenom in priimkom.
Opozarjamo tudi, da ne vpisujete fotografij, ki spadajo v druge tematike. Posebej opozarjamo, da se vzdržite morebitnih posnetkov s pohujšljivo ali sovražno vsebino.
Ker se bodo vse fotografije na spletu prikazale takoj po vpisu v bazo podatkov, računamo na vašo zrelost in da se boste držali teh nekaj pravil. Če pa se bo kdo le izneveril, ga bomo na to opozorili, hkrati pa mu začasno ali trajno odvzeli možnost objavljanja.
ločilo ločilo ločilo
Spletna stran je avtorsko delo studia G-Soft, ki jo je izdelal na lastno pobudo in je tudi njen lastnik.
G-Soft - Lepote Slovenije
Britof 231d, 4000 Kranj
telefon: + 386 51 212 886, + 386 51 202 456
info@g-soft.si